אייקון פלאפון | מאסטרו

פתוח היום

לפרטים והזמנות:

052-8989490


אייקון עמוד הבית | מאסטרו

כתובתינו:

הפנצ'ריה פתוחה בשבת

איזור חיפה והסביבה

054-9249220

  1. דף הבית
  2. מאמרים
  3. מצברים לרכב בחיפה
  4. מבנמה המצברים

מצברים לרכב 

בדף זה תוכלו לקרוא ולהעשיר את הידע במגוון מאמרים על מצברים לרכב 


מבנמה המצברים

כיצד מצברים נראים ומרוכבים?

כאשר רובנו הולכים לרכוש מצברים חדשים עבור הרכב, אנו רואים את התוצר הסופי - מה שנראה כמעין קופסת פלסטיק כבדה ואחידה, מלאה בכל מיני נוזלים שמעולם לא שמענו עליהם. חשוב ורצוי לדעת איך מצברים נראים מבפנים, וממה הם מורכבים. לא צריכים להיות עם תואר בהנדסת חשמל כדי להבין את דרך הפעולה של המצברים, והכירות עם המבנה שלהם, אף תסייע לכם לבחור את המצבר המתאים, ובמידת הצורך לבצע איתור תקלות ראשוני במצברים. אז ממה המצברים מורכבים מבפנים?

 

הכירו את מבנה המצברים

מצברים ברכבים, מורכבים משישה לוחות עופרת שונים. כל לוח עופרת, טבול היטב בתוך תערובת מיוחדת של חומצה, אשר נקראת פאסטה, והיא מהווה סוג מסוים של תחמוצת עופרת. בין לוח ללוח יש חומר מבודד, כדי לא לגרום לקצר בין הלוחות. מה שחשוב להבין בנוגע לעקרון הפעולה של מצברים, הוא בכך שהחיבור בין החומצה לבין לוחות העופרת, גורם ללוח שהוא בעל מטען שלילי, להיות בעל מטען חיובי, ומתהליך זה - יוצרים בעצם את התהליך האלקטרו-כימי, שמוביל להתנעת הרכב כולו, ומכאן להפעלת המנוע.

חשוב להבין, שבכל תא יכולה להיות כמות משתנה של לוחות. כמות הלוחות בתאי מצברים, משתנה בהתאם לסוג הרכב וגודלו. ככל שמדובר על רכב גדול וכבד יותר, כך בכל תא יהיו יותר לוחות. נכון להיום, כמות הלוחות בתוך כל תאי במצבר, נעים בין 9 לוחות ל33 לוחות.

הלוחות עצמם מסודרים היטב בתוך התאים כאמור, עם בידוד ביניהם. ישנם לוחות עם מטען חיובי ויש לוחות עם מטען שלילי. כל הלוחות השליליים מחוברים לקוטב השלילי של מצברים, וכל הלוחות החיוביים - לקוטב החיובי כמובן.

את הקטבים הללו, אנו רואים בחלק החיצוני של המצבר. אם תפתחו את מכסה המנוע שלכם ותסתכלו על קופסת המצבר, תוכלו לשים לב לחיבורים שיש בכל צד - לרוב הם צבועים בצבעים שחור ואדום, כדי שיהיה ניתן להבחין מהו הקוטב השלישי ומהו הקוטב החיובי. אתם תוכלו לשים לב שלקטבים הללו, מחוברים כבלי ההטענה דרך מערכת החשמל והמנוע של הרכב. בעצם, על ידי התנעת הרכב והפעלת המנוע - המצברים ברכב מטעינים את עצמם בכל פעם מחדש. על ידי ההטענה העצמית, מצברים יכולים להתניע את הרכב בכל פעם מחדש, וזאת על ידי טעינת החומצה שבתוכם, והמפגש עם לוחות העופרת.

חלק חשוב נוסף שיש בתוך מצברים, הוא תא המים המזוקקים. לכל מצבר יש מים מזוקקים בתוכו, אשר מהווים גורם מגן מפני התחממות יתר של המצבר (ממש כפי שלמנוע יש מים משלו שנועדו לצנן אותו). מעל מיכל המים המזוקקים יש פקק שניתן לפתוח אותו, ולראות את מפלס המים.

 

מה קורה כשיש תקלה?

אם יש תקלה במצבר הרכב שלכם, מומלץ ברוב המקרים לפנות לחשמלאי רכב מוסמך, אשר יבחן לעומק את מצב המצברים. יש לזכור כי מצברים כוללים מבנה מורכב יחסית, ובכל מקרה גם אם אפשר לעתים לנקות אותם עם מים או למלא אותם במים מזוקקים - הרי שבכל מה שנוגע למילוי חומצה למשל - אסור לבצע עבודה זו לבד, וחשוב למסור את הרכב לטיפול מקצועי.

logo בניית אתרים